#

Barrikade päällyste- ja pinnoitusmenetelmät ulkotiloihin

Barrikade® on norjalainen näyttävä, kestävä ja jalan alla miellyttävä luonnonkivipinnoitetuoteperhe ulkotiloihin. Barrikade®:n käyttökohteita ovat esimerkiksi pihat, ajotiet, kadut, autokatokset, puistot, koulujen, sairaaloiden, hotellien, toimistorakennusten piha-alueet ja niin edelleen. Pinnoitteen voi asentaa sekä asfaltin että betonin päälle, jopa suoraan rakennekerrosten päälle.

Tuotteet lyhyesti

Barrikade Kivipäällyste (Steinbelegg)

Kivipäällyste on Barrikade -valikoiman hienoin tuote. Se asennetaan alustalleen normaalisti 12-18 mm paksuksi kerrokseksi. Voidaan rajata mukula- tai muihin rajauskiviin lähes saumattomasti. Saumaton ja sileä pinta on miellyttävä ja erittäin näyttävä. Läpäisee vettä (noin 40-60% satavasta vedestä kivimateriaalista riippuen) ja tarttuu alustaansa tiukasti. Useita eri kivimateriaaleja valittavana.

Barrikade Kivisirotepinnoite (Steindekke)

Kivisirotepinnoite levitetään sideaineen päälle ja on käyttökunnossa viimeistään seuraavana päivänä. Nopea asentaa, näyttävä lopputulos. Asennetaan kovalle alustalle eli useimmiten asfaltin tai betonin päälle. Tarttuu myös teräkseen ja puuhun. Sirotteen raekokoja ja -tyyppejä on valittavissa useita erilaisia käyttökohteesta riippuen. Lopullinen kerrospaksuus noin 3-5 mm.

Barrikade Traffic Kivisirotepinnoite (Steindekke Traffic)

Barrikade Traffic on erittäin kovaa kulutusta kestävä sirotepinnoite, joka poikkeaa perus Barrikade Kivisirotepinnoitteesta siinä, että Traffic viimeistellään sirotteen päälle asennettavalla toisella sideainekerroksella. Näin pinnan kulutuskestävyys paranee merkittävästi. Samalla myös pinnoitteen värisävy syvenee. Barrikade Traffic ylittää tiemerkintöjen kulutuskestävyydelle asetetun standardin EN-13197 vaatimukset*. Lopullinen kerrospaksuus noin 4-6 mm. Käyttökohteena mm. polkupyöräkaistat, bussikaistat ja kaikki kovaa kulutuskestoa ja/tai erottuvia värejä vaativat pinnat.

*riippuen käytettävästä sirotteesta

Ota rohkeasti yhteyttä

Barrikade® on saanut erittäin myönteisen vastaanoton maisema-arkkitehtien sekä muiden alan ammattilaisten keskuudessa. Kohteita on jo useita ja uusia tulee koko ajan lisää. Tulemme mielellämme kertomaan lisää tästä hienosta uudesta tuotteesta. Barrikade tekee ulkoalueesta miellyttävän, yksilöllisen, kestävän ja näyttävän. Kysy lisää.

Myynti ja lisätiedot: Harri Pasila 040 764 4936


Liity postituslistalle ja pysy ajan tasalla Barrikade -tuotteista. Saat meiltä tuoteuutisia, ideoita ja muuta ajankohtaista Barrikade-tietoa aika ajoin. Lupaamme, että emme täytä sähköpostiasi turhilla viesteillä.


Barrikade® Kivipäällyste

Barrikade® Kivipäällysteen paksuus valitaan kohteen mukaan ja on yleensä 15-18 mm. Päällyste on joustava (ei pehmeä) ja se kestää pohjoismaisia olosuhteita erittäin hyvin. Päällysteitä on asennettu jo vuosia Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Englannissa ja niiden suosio kasvaa jatkuvasti. Kivipäällyste on erinomainen vaihtoehto piha- tai katukiveyksille, betonipinnoille julkisilla paikoilla kuin myös asfaltin päälle asennettavana, kun alueen ilme halutaan muuttaa. Väri- ja kivivaihtoehtoja on useita. Tämä on erittäin mielenkiintoinen ja yksilöllinen uutuus, johon kannattaa tutustua.

Barrikade® Steinbelegg-Kivipäällystettä on asennettu kuluvan kesän aikana mm. Oslon lentokentän, Gardermoenin, juna-aseman laiturin päällysteeksi. Myös alla kuvattua kivisirotepinnoitetta on asennettu saman lentokentän useille eri alueille vuosien varrella.

Barrikade® Kivisirotepinnoite ja Traffic Kivisirotepinnoite

Barrikade® Kivisirotepinnoite on vaihtoehto Barrikade® Kivipäällysteelle, kun asfaltin tai betonin pinta halutaan ehostaa ilman sen poistamista ja uudelleenrakentamista jollain muulla olemassa olevalla menetelmällä. Tämä ohuempi, Kivipäällysteen tapaan myös dekoratiivinen pinnoite on nopea asentaa. Pinnasta tulee karhea ja hieman hiekkapaperimainen.

Tarvittaessa pinta voidaan sulkea (Barrikade Traffic), jolloin siitä tulee sileämpi. Samalla myös pinnoitteelle valittu väri syvenee ja pinnoitteen kulutuskestävyys paranee. Soveltuu esimerkiksi polkupyöräkaistojen erottamiseen, kun kaistasta halutaan tehdä pitkäikäinen ja helppohoitoinen (Kuvassa polkupyöräkaista Helsingissä. Barrikade Traffic). Pinnoitteen paksuus on normaalisti 3-5 mm. Sirotteen raekoko ja raetyyppi valitaan aina käyttökohteen mukaisesti. Myös kulutuskestoon ja kitkaan voidaan vaikuttaa oikealla sirotevalinnalla.

Tuotteilla voidaan tehdä myös erilaisia kuvioita tehosteiksi tai merkitä vaikkapa pysäköintialue muutoin kuin normaalein viivoituksin. Barrikade® Steinbelegg-Kivipäällyste, Barrikade Kivisirotepinnoite tai Barrikade Traffic Kivisirotepinnoite on täydellinen tapa uusia vanha ja kulunut piha-alue huomiota herättäväksi, poikkeavaksi ja kauniiksi sekä miellyttävän tuntuiseksi kokonaisuudeksi.


Sekä Barrikade® Kivipäällyste että Kivisirotepinnoite antavat uusia mahdollisuuksia esimerkiksi katujen ja puistojen suunnitteluun ja antavat lisää työkaluja vaikkapa maisema-arkkitehdeille ja kaupunkisuunnittelijoille. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää.

Yksityisille alueille kuten ajoteille ja pihoille näillä tuotteilla saadaan luotua erittäin arvokas ja poikkeuksellinen ulkonäkö sekä jalkatuntuma.

Asennus suoritetaan valtuutetun asentajan toimesta kokonais- tai osaurakkana.

Barrikade®-tuotteiden käyttöesimerkkejä