Tuotteiden vertailu helpoksi

Olitpa hankkimassa mitä tuotetta tahansa, vertailu kannattaa aina. Useimmiten suurin on kauneinta -ajattelutapa kannattaa unohtaa. Kannattaa myös kysellä tuotteista eri asiantuntijoilta, jopa tuttavien kokemuksista voi olla apua. Tässä muutama vinkki esimerkin kanssa siitä, miten vertailla Proff Woodcare -tuotteita esimerkiksi tunnettujen jättimäisten toimijoiden kilpaileviin tuotteisiin.

Terassiöljy on oiva esimerkki siitä, että vertailu kannattaa. Markkinoilla on paljon tarjontaa erilaisista ulkotilojen puupinnoille tarkoitetuista öljyistä. Miten näistä voi tavallinen kuluttaja ottaa selvää ilman, että aiheesta pitäisi suorittaa monivuotinen korkeakoulututkinto? 

Pakkauskoko

Pakkauskoko on helppo mittari ja onneksemme lähes kaikkien valmistajien pakkauskoot ovat lähestulkoon samoja. On 0.9 tai 1 litran pikkuastia, sitten on joko 2.5 tai 2.7 litran astia, joka lienee yleisin astiakoko. Joillain valmistajilla on vielä kolmantena 9 litran astiat. Usein 9 litran astia on tarjolla niissä tuotteissa joiden riittoisuus on pieni. Riittoisuus tulee aina tarkistaa.

Riittoisuus ja hinta

Riittoisuus on hinnan ohella varmasti yksi merkittävimmistä ominaisuuksista, etenkin mikäli hinta ratkaisee. Ja useinhan hinta nimenomaan on ratkaiseva tekijä. Jotkut valmistajat haluavat luonnollisesti myydä mahdollisimman paljon tuotettaan kun taas toiset panostavat määrän sijaan tuotteiden laatuun. Riittoisuuksissa on todella suuria eroja markkinoilla olevien tuotteiden kesken, vähän kalliimpi tuote saattaa olla jopa kaksi kertaa riittoisampaa. Silloin tällainen kaupan hyllyssä "kallis" tuote muuttuukin yhtäkkiä edulliseksi. Näin on esimerkiksi Proff Woodcare Ulkotilojen Puuöljyn kohdalla. Tuote on joitakin kymmeniä prosentteja jättiläisten kilpailevia tuotteita hintavampi, mutta riittoisuudeltaan kaksinkertainen. Näin se onkin yhtäkkiä huomattavasti näiden tunnettujen valmistajien tuotteita edullisempi, kun kohde on öljytty ja valmis.

Helppokäyttöisyys ja turvallisuus

Vesiohenteisuus on nykypäivää. Myös öljyt voivat olla vesiohenteisia, vaikka se oudolta kuulostaakin. Monet hinnaltaan edulliselta näyttävät tuotteet ovat kuitenkin hyvin usein liuotinohenteisia. Tämä tarkoittaa sitä, että työturvallisuuteen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Samalla näiden liuotinohenteisten tuotteiden käytön jälkeen työvälineiden puhdistukseen on hankittava niille sopivat liuottimet/puhdistusaineet. (Myös tämä lisää kokonaiskustannusta). Liuottimien kanssa pitää noudattaa erityistä varovaisuutta myös välineiden pesussa, liuottimia ei saa joutua viemäriin. 

Vesiohenteisten tuotteiden käyttö on helppoa ja turvallista. Huolellisuutta tulee toki aina noudattaa mutta silti helppous liuotinohenteisiin tuotteisiin verrattuna on omaa luokkaansa. Vesiohenteinen on myös ympäristöystävällisempi valinta, eikä vesiohenteisuus tee tuotteesta heikompaa. Liuotinpohjaisten tuotteiden haihtuvien orgaanisten yhdisteiden päästöt (niin sanotut VOC-päästöt) ovat moninkertaiset vesiohenteisiin verrattuna.

Esimerkki

OminaisuusProff Ulkotilojen Puuöljy  Kilpaileva suosittu tuote
Ohenne/työvälineiden pesuVesiLiuotin (ostettava erikseen)
Riittoisuus10-15 m2/litra5-7 m2/litra
Astiakoko2,5 litraa2,7 litraa
Riittoisuus/astia25 - 37 m214-19 m2
Riittoisuus, %+80 %-
Hinta (kuluttaja, sis. alv24%) noin 48 €noin 35 €
Hinta, %--27%
Hinta / m21,55 €2,12 €
Kustannus, 100 m2155 €212 € + ohentajan hinta
Säästöyli 57 € tai yli 27%-

Proff Ulkotilojen Puuöljyä on saatavana suoraan kotiin toimitettuna verkkokaupastamme. Kaudelle 2016 myös useita eri värejä.

Katso video Facebook-sivultamme ja totea, että öljyissä on myös silmin havaittavia eroja viskositeetissä.

Helppokäyttöiset Proff Woodcare -tuotteet kodin puupintojen hoitoon helposti vaikkapa kotiin tuotuna, suoraan verkkokaupastamme. Tervetuloa ostoksille!