Proff Woodcare, IsoWood, StoneColor jne. -tuotteiden taustalla on yritys nimeltä Nowocoat Industrial A/S ja se on osa mielenkiintoista yrityshistoriaa. Ensinnäkin, itse tehtaalla on oma, erittäin pitkä historiansa. Toiseksi, tehtaan nykyisin omistavalla perheellä on myös todella pitkä tausta pintakäsittelyaineiden tuotekehityksen ja valmistuksen alalla.

Se, että tehdas on ollut samalla paikallaan jo yli 150 vuotta on itsessään erittäin merkittävää. Todella harva yritys Suomessa on ollut toiminnassa yhtä pitkään ja vielä harvempi on toiminut käytännössä samalla tontilla koko olemassaolonsa ajan. Nykyisin paikalla on moderni tuotantolaitos ja paikan historiaa kunnioitetaan toimistorakennukseen vastikään avatussa pienimuotoisessa museossa. Tuotekuvaston kannen sisäsivulla voi tutustua lyhyesti tehtaan tarinaan. 

On tietenkin selvää, että yli 150 vuoden aikana tehdas on myös vaihtanut omistajaa. Omistajien tai omistajaperheiden määrä on kuitenkin pysynyt melko pienenä, joka osaltaan kertoo kunkin omistajan sitoutumisen tasosta yritykseen ja sen tuotteiden kehittämiseen. Viimeisin omistajanvaihdos on vasta vajaan puolentoista vuoden ikäinen. Nykyisellä omistajataholla on hyvin pitkä, yli 40 vuoden kokemus erilaisten pintakäsittelyaineiden kehittämisestä ja myynnistä. Erityisosaaminen liittyy etenkin puun pintakäsittelyyn, jolle alalle omistajaperhe palasi lyhyen tauon jälkeen muutamia vuosia sitten. Kun Nowocoat Industrial A/S:n omistajaperhe luopui omistuksestaan perustamassan Iso Paint Nordic -teknisten kattopinnoitteiden yhtiössä viime syksynä, jäi samassa kaupassa yrityksen osana ollut puutuotevalmistus edelleen heidän haltuunsa. Iso Paint Nordicin osti suomalainen, kaikkien tuntema pörssiyhtiö Tikkurila Coatings. Kyseisen yrityskaupan lehdistötiedote on luettavissa täältä.

Tänään Nowocoat keskittyy täysin omien nykyisten tuotteidensa valmistukseen ja jatkokehitykseen sekä uusien tuotteiden innovointiin. Perheyrityksen menestyksekäs toiminta perustuu asiakkaiden kuuntelemiseen ja tiiviiseen yhteistyöhön heidän kanssaan sekä tinkimättömään laatutasoon tuotteiden kehittämisessä ja valmistamisessa. Pienen valmistajan ketteryys ja toiminta suoraan asiakkaiden kanssa antaa sille hyvät valmiudet menestyksekkääseen toimintaan ja huipputuotteiden valmistukseen. Vaikka yrityksen koko on alan suuriin yrityksiin verrattuna todella pieni, sen vahvuus on etenkin siinä, että se keskittyy muutaman tuoteperheen kehittämiseen. Tarkoituksena ei ole isojen kilpailijoiden tavoin tarjota pinnoitusratkaisua jokaiseen pintaan maan ja taivaan väliltä, vaan pidättäytyä tietyissä tuoteryhmissä, ja tehdä niistä alansa parhaimmistoa. Juuri siksi esimerkiksi Proff Woodcare tai vaikkapa IsoWood on turvallinen valinta, vaikka ne tuotemerkkeinä ovat vielä melko tuntemattomia.

Nowocoatin omat tanskankieliset nettisivut löytyvät osoitteesta www.nowocoat.dk.