Pidä puulattiastasi hyvää huolta

Puu on kaunis, lämmin ja miellyttävä lattiamateriaali. Siitä kannattaa pitää hyvää huolta. Hoitaminen on lopulta helppoa kun käytössä on oikeanlaiset aineet ja hoitamisesta tekee itselleen säännöllisen rutiinin. Säännöllisyys helpottaa myös lopputuloksen kannalta kun taas hoidon laiminlyönti tekee pinnan ehostamisesta haastavampaa.

Olipa lattia sitten lakattu tai öljytty, sen puhtaana pitäminen on olennainen osa lattian ylläpidon kannalta. Epäpuhtaudet jalkojen, jopa kenkien alla toimivat kuin hiomapaperi ja kuluttaa lattiapintaa. Siksi lattian pitäminen puhtaana on tärkeää. Sisäänkäynnin edessä kannattaa käyttää mattoa tai muuta lisäsuojaa antavaa materiaalia. Lattian viikkohoito käsittää imuroinnin sekä tarvittaessa moppaamisen nihkeällä mopilla. 

Seuraavassa suositukset Proff Woodcare -tuotteiden käyttöön puulattian hoidossa.

Lakattu puulattia 

  1. Kahden-neljän viikon välein lattian pesu Proff Lakkapesulla moppaamisen yhteydessä.
  2. Kolmen kuukauden välein lakkapinnan ylläpitävä hoito käyttäen Proff Lakkahoitoa.
  3. Puolen vuoden välein perusteellisempi puhdistus Proff Puun Tehopesulla.

Öljytty puulattia

  1. Kahden-neljän viikon välein lattian pesu Proff Puulattiapesulla moppaamisen yhteydessä.
  2. Kolmen kuukauden välein Proff Huoltoöljyn levittäminen
  3. Puolen vuoden välein perusteellisempi puhdistus Proff Puun Tehopesulla jonka jälkeen käsittely Proff Huoltoöljyllä.

Proff tuotteiden yhteensopivuus

Proff Woodcare hoitotuotteet soveltuvat käytettäväksi kaikkien lakattujen, öljyttyjen tai öljyvahattujen puupintojen huoltoon ja ylläpitoon riippumatta siitä, minkä valmistajan tuotteella lattia on aiemmin käsitelty. Varmista vain, että käytät oikeaa tuotetta oikeaan paikkaan eli esimerkiksi ei Proff Lakkahoitoa öljytylle tai öljyvahatulle lattialle. Lakkahoito vain lakatuille lattioille.

Puulattian perusteellisempi kunnostus

Vuosien saatossa lattia yleensä kuluu niin paljon, että sen perusteellisempi kunnostus on tarpeen. Parketti- ja lautalattia on useimmiten hiottavissa uudelleen, jopa useita kertoja. Laadukkaasti valmistettu sauvaparkettilattia voi kestää jopa sata tai kaksisataa vuotta, vaikka sitä hiottaisi esim. 15 vuoden välein. Nykyaikainen lautaparketti on kunnostettavissa muutamia kertoja. Hionta- ja kunnostustyöhön kannattaa aina palkata alan ammattilainen. Nämä käsityöläiset osaavat työnsä ja lopputulos on erittäin kaunis ja kestävä. Proff Woodcare -valikoimasta löytyy tuotteet myös tällaiseen perusteellisempaan kunnostukseen.

Tässä kerrotut tuotteet saat hankittua helposti verkkokaupastamme.