Fidecol ylpeänä esittelee: Envirobond

Kanadalainen Envirobond valmistaa täysin orgaanista, 100% luonnon raaka-aineisiin pohjautuvaa Organic-Lock sideainetta. Organic-Lockiin perustuvalla ja jo yli 10 vuotta Pohjois-Amerikassa käytössä olleella tuoteperheellä on erittäin hienoja ominaisuuksia joilla ratkaistaan hyvin yleisiä pihojen, kävelykatojen, puistojen, liikenteenjakajien, liikenneympyröiden kivetyksiin ja kivituhkalla päällystettyihin alueisiin liittyviä ongelmia.

Fidecol on solminut yhteistyö- ja jakelusopimuksen Envirobond Corporationin kanssa. Sen suomin valtuuksin haluammekin nyt ylpeänä esitellä:

EnviroSAND ja EnviroSTONE

Kivetysten saumojen saumaushiekat katoavat veden aiheuttaman eroosion vaikutuksesta jopa parissa vuodessa. Tilalle lentää ilmasta siitepölyä ja muita kasvuston muodostumista helpottavia materiaaleja. Hyvin nopeasti saumat "kasvavat horsmaa", niin sanotusti. Ongelma siis syntyy saumaushiekan katoamisesta. Tuloksena etenkin julkisissa tiloissa on vaivalloinen, kallis ja loppumaton huoltotyö. Rikkakasvien hävittämisessä paljon käytettävän Glyfosaatin vaikutuksen lakattua ongelma vain pahenee. Glyfosaatti ja muut torjunta-aineet vain hoitavat oireita, eivät ratkaise ongelmaa.

Ongelman ratkaisee EnviroSAND ja EnviroSTONE. Ne ovat saumaushiekkoja, jotka on helppo asentaa, ne aktivoituvat vedellä, pysyvät saumoissa ja ehkäisevät kasvuston syntymistä saumoihin tehokkaasti. Tämän lisäksi ne ovat täysin luonnonmukaisia tuotteita. EnviroSAND ja EnviroSTONE ovat itsekorjautuvia eli kivetyksen liikkuessa (hyvin tyypillistä ja normaalisti vain kiihdyttää kasvuston syntyä) tuotteet muotoutuvat uudelleen sadeveden avulla.

Asennus on helppoa, Envirobondin iskulause kuuluukin: "It is UNSCREWUPABLE!"

Vapaasti käännettynä: Et voi sössiä EnviroSANDIN ja/tai EnviroBONDIN asennusta!

Katso tästä lyhyt esittely (englanniksi):


EnviroSAND ja EnviroSTONE tulevat olemaan saatavilla säkkitavarana kaudella 2017. Tuotteet soveltuvat sekä kotitalous- että ammattikäyttöön.

Organic-Lock

Organic-Lock sideainetta voidaan käyttää myös testien kautta tuotantoon hyväksytyn kivituhkan sideaineeksi. Organic-Lock sekoitetaan valmiiksi vaatimukset täyttävään kivituhkaan ja kuljetetaan työmaalle. Kevyttä liikennettä silmällä pitäen pintakerroksen asennuspaksuus on 75 mm ja autoliikennettä Organic-Lock kivituhka kestää 100 mm paksuna kerroksena. Pinnasta tulee luonnollisen näköinen, se vastustaa veden aiheuttamaa eroosiota erinomaisesti, on itsekorjautuva, läpäisee vettä, voidaan käyttää jopa uudelleen toisaalla ja on edelleen 100% luonnontuote.

Organic-Lock on ammattikäyttöön toimitettava sideaine erittäin hienoilla ominaisuuksilla.