Barrikade Traffic pyöräkaistamerkintänä

Toteutimme Helsinkiin Barrikade Traffic -tuotteellamme pyöräkaistamerkintäkokeilun yhteistyössä Staran kanssa. Uskomme vahvasti Barrikade Trafficin olevan juuri se pyöräkaistamerkintäratkaisu, joka edustaa parasta saatavilla olevaa tekniikkaa niin kulutuskestävyydellään kuin teknisillä ominaisuuksillaan.

Barrikade Traffic on tuote, jonka yksi monista applikaatioista on pyöräkaistojen merkitseminen. Pyöräkaistamerkinnöiltä vaaditaan useita ominaisuuksia; sen tulee olla erottuva, jolloin se parantaa pyöräilijän turvallisuutta, sen tulee kestää kovaa kulutusta ja jopa talvikunnossapitoa, se tulee olla helppohoitoinen, se ei saa olla liian liukas ja toisaalta sen tulee tarjota pyörälle hyvät rullausominaisuudet ja niin edelleen. Barrikade Traffic tarjoaa nämä kaikki ja vielä enemmän.

Barrikade Traffic -tuotteen ominaisuuksia

  • Lähes rajattomat mahdollisuudet värin valinnalle esimerkiksi RAL-värikartasta.
  • Kulutuskestävyyttä voidaan parantaa niissä kohdissa, joissa sitä eniten tarvitaan. Kulutuskestävyys täyttää tiemerkintöjen kulutuskestostandardin EN13197 vaatimukset yli kaksinkertaisesti.
  • Kitkaa voidaan muuttaa tarpeen mukaan; Mutkiin ja ylämäkiin kitkaa voi lisätä ja tasaisille ja suorille osuuksille pyörän rullaavuutta voidaan parantaa.
  • Sadevedellä itsestään puhdistuva. Perusteellisempi puhtaanapito on helppoa ja se voidaan hoitaa harjakoneella tai painepesurilla. Pahimmat tahrat voidaan poistaa vaikkapa kuivajääpuhalluksella.
  • Tuotteen valmiiksi pitkäksi ennustettavaa käyttöikää voidaan pidentää huoltokäsittelyllä, joka on nopea toteuttaa.


Tuotetta ei turhaan kehuta, se on käytössä mm. bussikaistamerkintöinä Ruotsin Jönköpingissä, pyöräkaistamerkintöinä Norjan Lillehammerissa sekä Stavangerissa, jossa kaupunki valitsi Barrikade Trafficin parhaana omaan käyttöönsä vertailun jälkeen.